Evenementen 2018

Buiten de reeds veel gereserveerde en de enorm in de smaak vallende team-buildings voor 2018,

zal Stal van Saffelaere ook te zien zijn voor het grote publiek bij onderstaande evenementen

met de schapen, herders en de honden.

 

Dit is een voorlopige lijst, nieuwe evenementen worden uiteraard op tijd bijgeplaatst op de site.

 

25/02 Stal van Saffelaere verzorgd de Krakelingenstoet in Geraardsbergen met een  Middeleeuwse stoet  met een kudde schapen geleid door de herder en zijn honden.(start stoet om 14uur)

29/04 Puyenbroeck Familial 2018 !!!

Stal van Saffelaere is er aanwezig met knuffelschapen, een sessie schapendrijven voor hond en mens, schapenscheren en nog zoveel meer, ook in combinatie met de nieuwe schapenstal in het provinciaal domein die op deze dag ingehuldingd en geopend wordt voor het grote publiek, kom zeker eens langs om de lentekriebels op te doen aan de landschapsstal.!!!(meer info via puyenbroeck.be)

10/05 Stal van Saffelaere zal opnieuw een kudde schapen met honden en herders voorzien op de Heilige Bloedprocessie in Brugge!

20/05/2018 Stal van saffelaere met een kudde schapen met herder op de sinksenstoet / bevrijdingsstoet in Nevele, start stoet om 16 uur.

03/06 Schapendag Eeklo Huysmanshoeve Eeklo.

Dit jaar staat Stal van Saffelaere opnieuw in voor de tentoonstelling van de oude Belgische schapenrassen en sinds 2018 ook voor het Belgisch Melkschaap

Verder verzorgen wij ook opnieuw het zéér vermaarde schapenspel, waarbij mens en dier (hond/schaap/mens), elkaar uitdagen .Een beleving voor deelnemer en omstaander en een echt spektakel voor jong en oud!!

09 en 10/06 Eco-expo Lochristi

Stal van Saffelaere zal opnieuw aanwezig zijn met knuffelschapen, schapendrijven en alle uitleg over schapenbegrazing met een uitgebreide stand.

17/06 Ter gelegenheid van 100 jaar Landelijke Gilde Temse is Stal van Saffelaere aanwezig met demo’s schapen scheren en schapendrijven van 12 tot 18 uur.

8 juli is stal van Saffelaere vertegenwoordigd met schaapskuddes en herders/herderinnen en honden op de Godelieveprocessie in Gistel

12/08 Zoals naar jaarlijkse gewoonte trekt Stal van Saffelaere met een kudde schapen door de straten van Doel tijdens de jaarlijkse Scheldewijding, met uiteraard de kudde aanwezig langs de Scheldekant om 11 uur tijdens de wijding van de voorbijvarende schepen en bootjes.

02/09 Stal van Saffelaere met een demonamiddag schapendrijven en schapen scheren op de jaarlijkse jaarmarkt te Prosperpolder, het dorp dat éénmaal per jaar volloopt van de bezoekers op deze dag, een unieke beleving in dit authentieke polderdorpje!

04/09 Oogststoet Oostakker waarbij Stal van Saffelaere uiteraard terug van de partij is met een kudde schapen, herder en honden.(start 19 uur)

15 en 16 december is Stal van Saffelaere aanwezig met schaapskuddes en bijhorende herders/herderinnen met herdershonden op de Sterrenstoet in Brugge.

04/11 Naar jaarlijkse gewoonte en traditie wordt een deel van de schaapskudde, herders en honden gezegend door de pastoor van Mendonk tijdens de jaarlijkse Hubertusviering en dierenwijding. Voor het vieren van het bijna einde van het afgelopen begrazingsseizoen, een goed aflammerseizoen dat begin december begint en een goede zegening voor een veilig komend seizoen van de herdershonden, (en eigenlijk ook wel de herders van Stal van Saffelaere)

Uiteraard is er nog veel meer te doen dan onze schapen alleen op deze zegening.

Manifestatie van 9u tot 13 uur.

You are here: Home Evenementen 2018