Klasbezoeken / Herder voor 1 dag

Dit fantastische concept biedt eenieder de mogelijkheid om 1 dag mee op stap te gaan als herder.  Of je nu alleen, met de familie, met de jeugdbeweging, jouw klas of vriendengroep mee op stap wil gaan als herder samen met een echte herder en zijn honden is dit de ideale manier om meer te weten te komen over wat deze job inhoud.  Je komt diverse zaken te weten over het beroep van herder, het scheren en verzorgen van schapen, de verschillende schapenrassen die meelopen in de kudde, de natuurlijke begrazing van de bermen, natuurgebieden en dergelijke meer.

 

Indien u meer informatie wenst betreffende deze activiteit aarzel niet ons vrijblijven te contacteren via het contactformulier.  Dit kan steeds samen met een teambuilding gecombineerd worden.

 

Schoolklassen kunnen bij ons doorgaan van januari tot half maart. Dit is een educatieve uitstap waarin de leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van een echte herder en komen alles te weten m.b.t. alles wat met schapen te maken heeft. Een uitstap duurt ongeveer 1 uur. Dit omvat een demonstratie van het scheren van schapen alsook  de nodige uitleg omtrent  verzorging / voeding / voortplanting / lammeren / scheren / ziekten / begrazingsprojecten / inzetbaarheid / verschillende schapenrassen / enz.

  

Het programma:

1) Kennismaking met herder, hond & schapen

  

2) Aan de hand van leuke oefeningen , puzzels, voorbeeldmateriaal komen volgende zaken aan bod:

zijn alle schapen hetzelfde? Wat eet een schaap? Waar leeft een schaap? Wat gebeurt er met de wol? hoe wordt je herder? wat heb je allemaal nodig

3) Op stap met de schapen, honden en de herder en we oefenen enkele commando's

4) We maken een vilten armband, dromenvanger, schapentekening

You are here: Home Diensten Klasbezoeken / Herder voor 1 dag