Begrazingsprojecten 2017

De voorlopige lijst met begrazingsprojecten in 2017

 

1) Geherderde begrazing in het Stropersbos te Stekene in opdracht van Agentschap Natuur en Bos (van half April tot half November) in combinatie met “herder voor 1 dag”,  educatieve evenementen voor scholen , teambuildings voor bedrijven. 

2) Schapenbegrazing lang de E17 in Waasmunster in opdracht van het agentschap wegen en verkeer (van April tot November)

3) Schapenbegrazing langs N42 Wetteren – Oosterzele – Zottegem in opdracht van het agentschap wegen en verkeer (jaarrondbegrazing)

4) Schapenbegrazing op de industrieterreinen van de Euro-silo’s in de Gentse Haven. (jaarrondbegrazing)

5) Winterbegrazing op de industrieterreinen van de gentse Haven op grondgebied Kluizen en Doornzele. (van November tot April)

6) In Lochristi (onze thuisbasis) zullen dit jaar onze kuddes op verschillende plaatsen te zien zijn. De schapen zullen doorheen de gemeente trekken in onder andere de kasteeldreef, rozelaardreef, Beukendreef, vogelwijk en rapaartakkerlaan.

Bron: Nieuwsblad 12 November 2014

7) Begrazing met schapen op de hogeschool Bijloke gent (eind juni - eind oktober)

8) Ook de gemeente Denderleeuw zal in 2017 beroep doen op onze diensten. 1 van de herders van stal van Saffelaere zullen in de periode mei/juni & oktober/november samen met hun honden het begrazingsproject in het Broekpark voor zijn rekening nemen. 

9) Sinds Augustus dit jaar doet ook de gemeente Waasmunster beroep op onze diensten. Het speelbos De Vaag van 10 ha. groot met zijn lange smalle strook heischraal grasland zal door onze kudde onderhouden worden.

 

Verdere bijkomende opdrachten zullen later verschijnen op de site.

You are here: Home Begrazingsprojecten 2017